Metabolic Brabant

Vragen over Metabolic Balance

Wat betekent metabolic balance?

Metabolic, staat voor stofwisseling.
Balance, staat voor evenwicht.
Metabolic Balance is een succesvol programma ter verbetering van de stofwisseling en gewichtsregulatie. Het concept is in Duitsland ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers. Met de hulp van dit programma kunt u uw huidige voedingsopname veranderen in een uitgewogen, gezond, natuurlijk en een op uw persoonlijke situatie afgestemd eetpatroon. Een stofwisseling in balans is het resultaat.

Hoe werkt Metabolic Balance?

Een op uw persoonlijke situatie afgestemd voedingsplan brengt uw “lichaamschemie” in balans met de bij u passende “levensmiddelchemie”. Door uw individuele voedingsplan krijgt uw lichaam alle noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen tijdens de maaltijden binnen. De voedingsmiddelen worden hierbij niet geselecteerd op grond van het aantal calorieën of het percentage vetten, eiwitten of koolhydraten; het criterium voor de keuze van voedingsmiddelen is de wijze waarop ze uw hormoonhuishouding beïnvloeden. Daarmee wordt een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline bewerkstelligd. Met de nieuwe, eenvoudige regels voor (het bereiden en nuttigen van) de maaltijden reguleert u gemakkelijk en blijvend uw gewicht en versterkt u uw totale hormoonhuishouding.

Waarom werkt Metabolic Balance?

Wij eten meestal niet meer die dingen die wij werkelijk nodig hebben. Onze moderne voedselopname bestaat tegenwoordig voornamelijk uit koolhydraten. Belangrijke stoffen zoals eiwitten, secundaire plantenstoffen, vitamines en spoorelementen ontbreken. Daardoor lopen wij het risico dat onze stofwisseling uit balans raakt. Dit kan zich uiten in eetstoornissen, gewichtstoename, moeheid of zelfs ziekteverschijnselen. Door een gezond eetpatroon en de specifieke levensmiddelkeuzes vanuit het persoonlijke Metabolic Balance voedingsplan word een verbetering van de stofwisseling bereikt en de hormoonhuishouding beter gereguleerd. De verbranding van vet wordt gestimuleerd waardoor het bereiken van uw persoonlijk ideaalgewicht bijna een logisch gevolg is.

Welk effect heeft Metabolic Balance op mijn gezondheid?

Het omschakelen van ons lichaam naar een persoonlijk afgestemde, natuurlijke en uitgewogen voeding helpt – in combinatie met beweging – typische civilisatieziektes te voorkomen. Een gezond voedingspatroon zorgt voor een verbeterd concentratievermogen, verhoogt de vitaliteit en energie. De juiste voeding bouwt lichaamsvet af maar behoud het spier- en bindweefsel, dat betekend de huid blijft straf en glad. Een compleet welbevinden fysiek en psychisch zijn het resultaat.

Wat kan ik van een deelname aan Metabolic Balance verwachten?

Bewustwording van een gezond voedingspatroon
Schonende gewichtsregulatie (geen jo-jo effect)
Steun voor het hart- en vaatsysteem
Steun voor de orgaanwerking van lever, gal, nier en blaas
Geregeldere spijsvertering
Verbetering van de hormoonhuishouding
Verbetering van de bloedsuikerspiegel

Verbetering van de huid
Vermindering van de klachten van het metabool syndroom
Vermindering van overgangsklachten

Beter slaappatroon
Meer energie en vitaliteit
U voelt zich beter in uw lijf!

Wat eet ik bij Metabolic Balance?

Groente, vis, vlees, fruit, kaas … gewone, natuurlijke voedingsmiddelen. U krijgt drie persoonlijke menu’s voorgesteld en u bereidt dan met de voedingsmiddelen uit uw persoonlijke voedingsmiddelenlijst de gerechten die u lekker vindt. Variatie is belangrijk. Makkelijke en lekkere recepten zijn de basis voor succes.

Kan ik ook aankomen met Metabolic Balance?

Omdat de stofwisseling geoptimaliseerd wordt is het ook goed mogelijk om dit voedingsprogramma te volgen met het doel om enkele kilos aan te komen. Aankomen is voor mensen even moeilijk als voor anderen afvallen. Door de juiste voeding kan men gezond aankomen.

Kunnen ook kinderen deelnemen aan Metabolic Balance?

Kinderen met gewichtsproblemen vanaf 8 jaar kunnen hun eigen voedingsplan volgen. Jongere kinderen kunnen met wat aanpassingen met het plan van hun ouders mee eten.

Wanneer kan ik deelnemen aan Metabolic Balance?

Als u wilt weten welke voeding echt bij u past, een gezond eetpatroon wilt volgen, uw stofwisseling wilt optimaliseren en/of gewicht wilt verliezen of aankomen.

Hoe kan ik deelnemen aan Metabolic Balance?

Neem deel aan een gratis informatieavond. De data`s vind u op deze website links bij "info-avonden". Daar wordt alles goed uitgelegd, alle open vragen beantwoord, eventuele afspraken gepland. Of neem direct met mij contact op via deze website en wij spreken af hoe en wanneer wij van start kunnen gaan. 


In verband met corona vervallen voorlopig de informatieavonden. De gratis informatiegesprekken vinden op afspraak plaats, dit kan ook avonds. Informeer graag naar de mogelijkheden.

 

» U kunt zich hier ook direct aanmelden voor een vrijblijvend en GRATIS informatiegesprek