Metabolic Brabant

Ervaringen en reacties

Deze pagina is voor berichten, ervaringen en verhalen van deelnemers die dit voedingsprogramma volgen of gevolgd hebben en die ik mag/mocht begeleiden. Fijn als sommige mensen dat ook hier willen delen, veel leesplezier!

Stukje tevredenheid

Wat een verschil!
Nooit gedacht dat ik nog zou kunnen afvallen en me lekker in me vel zou voelen. Ik had eerlijk gezegd de moed al opgegeven.
Na een moeilijke periode in mijn leven koos ik bewust om nu eens goed voor mezelf te gaan zorgen. Als Verpleegkundige was ik goed in het zorgen van andere, ik schoot er alleen zelf nogal bij in! Ik had al wel eens iets gehoord over Metabolisme maar me er niet in verdiept.
Ik wist wel dat wat ik wilde geen dieet moest zijn maar echt gericht op mijn lichaam en waar die behoefte aan had en nog belangrijker wat niet!
Ik ben ruim een half jaar geleden begonnen, de bloeduitslagen spraken voor zich, ik was er niet best aan toe. Te hoge BMI, hoge bloedsuiker, hoge hartslag enz.
Met goede begeleiding begonnen, eerlijk makkelijk was het niet. Zeker niet aan het begin, maar ik deed het voor mezelf en het was nodig dat was mijn motivatie.
Nu na alle wijze “lessen” , goede begeleiding en een veranderd eet patroon. Want dat is het belangrijkste! Ben ik 22 kilo lichter, zit ik lekker in mijn vel en kan ik erg genieten van al het lekkere pure eten. Wat ik nooit had verwacht is me gelukt. Tuurlijk ik ga wel eens uit eten maar daarna pak ik mijn eetpatroon weer op en ik weet dat ik niet meer terug wil naar waar ik vandaan kwam!
Sabine bedankt voor je begeleiding en motivatie.
Je hebt hart voor wat je doet en dat voel je!
Nogmaals bedankt en ik hoop dat je nog heel veel mensen als mij weet te motiveren!

Colitis in remissie en ook nog eens 10 kg afgevallen ...

Mijn naam is Marjolein en graag wil ik het volgende delen met iedereen die dit leest.
    Al jaren tobde ik met mijn gezondheid. In 2006 kreeg ik de diagnose Colitis Ulcerosa, een chronische darmziekte waarbij mijn dikke darm chronisch ontstoken is. Een levenslang probleem. Buiten klachten als problemen met de stoelgang, had ik ook last van een onrustige huid (acne, ontstekingen en eczeem ), regelmatig peesontstekingen en eigenlijk altijd het gevoel nooit echt fit te zijn.
    Toen vorig jaar een coloscopie uitwees dat er weer veel actieve ontstekingen waren in mijn dikke darm en mijn ontstekingseiwitten flink verhoogd waren, besloot ik de hulp in te roepen van Sabine Flake.
    Ondanks dat ik al een heel bewust en een zo veel mogelijk “puur natuur” eetpatroon had, ben ik toch het MB voedingsplan gaan volgen met hulp van Sabine. Op 1 december lj ben ik van start gegaan. Mijn doel was: stabiliseren van mijn darmziekte.
    Gisteren ben ik op controle geweest bij mijn MDL arts. Mijn ontstekingswaarden zijn gedaald naar normaalwaarden!! Overige uitslagen zijn eveneens genormaliseerd. Mijn Colitis is volledig in remissie en zo voelt het ook.
    Ik voel mij fysiek zo veel beter dan een half jaar geleden! Het gaat niet alleen beter met mijn buik, maar met mij in totaliteit en als bonus ben ik ook nog eens ruim 10 kg afgevallen…
    Ik ben heel blij dat ik Sabine ontmoet heb en haar ook dankbaar voor haar goede en waardevolle adviezen die mijn gezondheid en welzijn zo ten goede zijn gekomen.
    Ik blijf natuurlijk altijd patiënt van de MDL arts, maar zal ook altijd de ondersteuning blijven vragen aan Sabine op het gebied van voeding en homeopathie. Dat heeft mij namelijk heel veel extra gezondheidsvoordeel opgeleverd.
    Ook wil ik nog even kwijt dat vaak in tegenstelling tot de consulten in het ziekenhuis, Sabine wél een luisterend oor heeft én aandacht en tijd voor je neemt. Dat is fijn!

 

De kracht in de handen is weer terug ...

Sabine, dankjewel dat je ons zo goed op weg hebt geholpen met Metabolic Balance.
Het is voor ons een andere manier van leven geworden. In een half jaar tijd zijn we zichtbaar veranderd. We voelen ons gezond en fit. We zijn vooral heel blij dat Peter de kracht in zijn handen weer terug heeft.Het valt andere mensen op dat we er zo goed uitzien. Wij leggen dan uit dat wij ons " gezond gegeten hebben".
Sabine wij wensen je nog veel succes in je praktijk en hopen dat je nog veel mensen de weg wijst naar natuurlijk eten en genezen.
Peter en Rosemarie van Bavel.


Het gevaar van een kilo per jaar….

Een bekende zin waar ik vaak meteen aan toe voegde: “Was het maar een kilo per jaar”. Sinds ik gestopt was met roken kwamen de kilo’s er hard aan. In het begin durfde ik het stoppen met roken nog wel deels de schuld te geven, maar al snel lag het duidelijk aan mijn eetpatroon. Ontbijten deed ik nooit, terwijl velen aangaven dat ontbijten wel degelijk belangrijk is. Dus ben ik maar ‘Goedemorgen’ drinkontbijt gaan drinken. Vaker eten, maar kleinere porties, of minder vaak maar juist grotere porties. Wat ik ook probeerde, het wilde niet baten. Tot ik via een kennis bij Sabine terecht kwam. Gezien het resultaat wat ik bij die kennis zag, wilde ik de gok wel wagen. Toen ik de hoeveelheden zag van wat ik mocht eten, schrok ik wel. Verbaasd was ik dan ook dat ik eigenlijk niet één keer echt een hongergevoel heb gehad sinds ik begon. Nu, 6 maanden later, ben ik zo’n 15 kilo lichter. Dit had zeker meer kunnen zijn als ik me heel erg strikt aan het programma had gehouden. Nu gaat het iets langzamer, maar nog steeds zakt mijn gewicht. Inmiddels al een handvol vrienden die ook het programma bij Sabine volgen. Ik denk dan ook oprecht dat ze geen positieve verhalen op haar website nodig heeft, de klanten komen vanzelf. Nogmaals bedankt voor je tips en adviezen. Ik blijf graag mensen doorsturen naar je.
Groeten,
Mark


Een ’probleempje’ met mijn darm/maag ...

Hallo Sabine,
Een "probleempje" met mijn darm/maag en een Tv uitzending met als onderwerk Metabolic Balance bracht me bij jou.
Op 7 November 2016 onze 1st afspraak en het vertrouwen was er meteen en is niet meer weg gegaan, de professionele begeleiding en adviezen hebben het erg gemakkelijk gemaakt om het eetpatroon te veranderen en vol te houden.
Ik ben begonnen met 83.4kg op de weegschaal en hoewel afvallen niet mijn grootste prioriteit was is het toch mooi mee genomen.
De Kerstdagen met de vakantie in Australie was een test want mooi weer gezellig gezelschap en lekker eten en het glaasje wijn was wel erg aanlokkelijk maar we kwamen met hetzelfde gewicht terug als waarmee ik gegaan ben.
Mijn verbazing toen ik na 4 weken het haakje van mijn BH al verder dicht kon maken en de buik die niet meer zo aanwezig was was een goede stimulans om door te zetten.
Het eten wat volgens het bloedonderzoek goed was voor mij, en mijn man Koen want die deed gezellig mee, was heel goed vol te houden en dat volgen we nog steeds.
Alle periodes hebben wel ertoe bijgedragen, dat ondanks ik dacht goed bezig te zijn voor ik begon, het gewenste resultaat mij erg blij maakt.
Bij ons laatste gesprek vorige week is de weegschaal op 74.5kg uit gekomen waar ik erg blij mee ben maar ik ga nog even door temeer omdat het voedings schema me geen reden geeft om te stoppen of anders te gaan eten.
Maar het belangrijkste is toch wel dat ik sinds ik begonnen ben met Metabolic Balance ik weinig tot geen last meer heb gehad van mijn ongemak van de darm/maag en dat is wel het beste resultaat voor mij.
Sabine nogmaals Hartelijk Dank en mocht het nodig zijn dan weet ik dat bij je terecht kan.
Met vriendelijke groeten,
Herma Broumels.

Geen suikermedicatie, geen maagzuurremmers ...

We hebben jaren gezocht naar een eetpatroon wat bij ons past, vol te houden is en waarbij we ons fitter zouden voelen. Eventueel wilden we ook afvallen, maar dat was zeker niet het enige doel.
Na een intakegesprek heeft Sabine ons een eetpatroon voorgelegd, op basis van een bloedanalyse uitgevoerd door het laboratorium in Lieren. De methode heet “Metabolic Balance”.
We zijn op 2 januari 2016 gestart met het voedingspatroon, waarbij Sabine ons drie voorbeelden heeft gegeven van een ontbijt, lunch en diner. Voor het diner heeft Sabine gekeken naar overeenkomsten in ons voedingsadvies zodat we samen het avondeten kunnen gebruiken. De eerste weken waren erg zwaar, we moesten erg wennen aan het voedingspatroon en met name Kees had veel honger.
Na een vol jaar kunnen we stellen dat het een groot succes is/was:
Kees is 20 kilo afgevallen, heeft geen suikermedicatie meer, geen maagzuurremmers meer nodig en bijna 100% eczeem vrij.
Gonnie is 10 kilo afgevallen en ook zij heeft geen maagzuurremmers meer nodig.

Sabine,
We willen je hartelijk bedanken voor je begeleiding en je enorme geduld tijdens het afgelopen jaar.
We blijven dit voedingspatroon de rest van ons leven volgen, met name omdat het ons veel heeft gebracht, het goed vol te houden is en uitstekend inpasbaar is in ons dagelijks leefpatroon.
Sabine
Hartelijk dank
Kees en Gonnie


Zelfs met de feestdagen ...

Sabine,
Dank je wel voor je nieuwjaarswens.
Ik wens jou ook alle goeds toe voor 2017. Gezond slank zijn en blijven, daar hoef Ik je niets over te vertellen natuurlijk.
Ik ben nog steeds erg blij dat ik toen die stap heb gezet.
Na mijn laatste bezoekje aan jou ben ik nog een paar kilo verloren.
En zelfs met de feestdagen is het me gelukt om op gewicht te blijven.
Ik denk met plezier terug aan de bezoekjes en alle goede raad.
Het Ga je goed!!


Ziekte van Crohn en diabetes type 2

Wat zijn we blij geweest, met de ontmoeting op een feestje van een vriendin,(we kwamen daar iemand tegen die we een half jaar eerder ook hadden ontmoet, deze zag er stralend uit). Zij was het, die ons jou adres heeft gegeven Sabine. Want we zijn nu enkele maanden verder, genieten van het heerlijke eten, en bovendien van een super fit lijf dat helemaal niet meer tegenstribbelt, wat voorheen het geval was, zo blijkt dan maar weer achteraf gezien.

Bij mij gaf het de signalen af door mijn ziekte van Crohn, deze speelde wekelijks wel hardnekkig op, ik dacht dan nog het gaat goed met me. En bij mijn partner is het bloedsuikergehalte zo naar beneden gegaan, dat er zelfs de mogelijkheid bestaat de medicijnen te gaan halveren. Juist omdat er enige maanden terug nog door de huisarts de overweging werd gemaakt om toch mogelijk richting het spuiten van insuline te gaan. We zijn ons achterover geschrokken.

Dat voeding erg belangrijk is om je lijf gezond te krijgen en te houden, daar waren we al wel achter, het deed me/ons immers al enorm goed, door twintig jaar geleden te stoppen met het eten van vlees. Mijn darmen vielen zowat stil, wat was dat al een verademing, niet meer dagelijks ziek te zijn en dan zelfs nog wat leuke dingen af te kunnen spreken, zonder meteen te moeten zoeken naar waar het toilet was.

Maar nu, ruim 4 maanden na aanvang van het MB dieet, ben ik niet één keer meer....enfin het is echt waar, ik zou bijna vergeten dat ik een Crohn-patiënt ben. En ook zoals gezegd hoe de BS waarde is gedaald. Het lijkt wel een reclamepraatje, maar ik denk dat velen dit met me kunnen delen en niet anders meer willen eten, en nu dan ook wel beter weten hoe goed je jezelf kan voelen.

Het bevalt ons dan ook prima, en met recht noemen we het dan ook geen dieet, maar idd een manier van leven, die we iedereen aan kunnen raden.

Wij hopen dan ook dat de artsen waarbij we onder behandeling zijn (ik zelf trouwens al niet meer, mijn internist vond een verantwoorde manier van eten, zonder vlees al beter dan het slikken van medicijnen) het dan ook toe gaan juichen, als er binnen hun praktijk enthousiaste gezonde mensen binnen stappen met het MB-voedingsplan. Ze zien het dan toch met eigen ogen, en kunnen haast niet anders, dan toe geven dat dit een gezonde manier van leven is.

Wij zijn er blij mee, en hopelijk velen met ons.


Mijn vervaring met Metabolic Balance - op advies van de huisarts

In het voorjaar van 2014 werd tijdens een gezondheidstest op mijn werk geconstateerd dat ik een verhoogde bloeddruk en een slecht werkende schildklier had. Mijn “echte leeftijd” op dat moment durf ik niet eens te noemen. Ik realiseerde mij dat ik mijn gezondheid serieus moest verbeteren en het verliezen van overtollig gewicht zou daar zeker aan bijdragen.
Mijn huisarts had zelf heel goede ervaringen met Metabolic Balance en verwees mij door naar Sabine. Ik ging naar de informatieavond en wist meteen: Dít ga ik doen. Gewoon gezond en natuurlijk eten afgestemd op mijn behoeften. Na de vakantie begon ik met de strenge fase. Het was wennen aan nieuwe voedingsmiddelen en smaken, maar ik leerde ze wel waarderen. De herkenbare ervaringen en bruikbare recepten van mede-MB-ers op de MB lekker eten groep op Facebook hielpen mij in deze fase.
Binnen een maand was ik de eerste tien kilo kwijt en dat was een enorme motivatie om vol te houden. Mijn gezondheid is verbeterd en ik ben heel enthousiast over het plan. Ik heb door mijn verhaal te vertellen ook een paar mensen ertoe kunnen bewegen zich ook door Sabine te laten begeleiden. Ik weet nu dat ik na een wellicht minder strenge periode altijd kan terugvallen op een plan dat werkt en mijn gezondheid goed doet. Ik ervaar het als een groot cadeau voor mezelf, waar ik mijn hele leven nog van kan profiteren.
Ik dank Sabine enorm voor haar fijne begeleiding en alle motiverende woorden.
Caroline

... zowel lichamelijk als mentaal
Nu, november 2015 kan ik zeggen dat ik in het afgelopen jaar de balans gevonden heb. In de jaren die hieraan vooraf gingen werd mij verteld dat ’accepteren’ het sleutelwoord was waar ik me het beste bij neer kon leggen. Dat ik door ouder worden (50+) en de overgang er gratis en voor niks wel tot 20 kg bij kon krijgen! Nee, dat kon ik niet accepteren. Samen met mijn man, zijn wij o.b.v. Sabine in november 2014 begonnen met MB. We hebben vooraf zeker een half jaar nagedacht of we er echt voor konden en wilden gaan. Dat we onze voeding / leefwijze zo drastisch wilden veranderen.
Wat ben ik nu blij dat we deze keuze hebben gemaakt.
Omdat we het samen deden konden we elkaar steunen en heerlijk tegen elkaar klagen over hoe ’slecht’ we het hadden ;).
Wat zitten we als mens complex in elkaar. En wat is het wonderbaarlijk wat de juiste voeding voor je kan doen, zowel lichamelijk als mentaal. Dat is mijn ervaring: door de juiste voeding de rust in mijn hoofd en lijf krijgen. De lichamelijke ongemakken die daardoor minder worden en zelfs verdwijnen. En daar boven op ook nog ruim 10 kg afvallen. Dank je wel Sabine voor je begeleiding en goede tips en adviezen.

Overgang EN trage schildklier
Begin 2015 ben ik begonnen met MB omdat ik ruim 10 kilo te zwaar was. Overgang en te trage schildklier waren de boosdoener en natuurlijk net dat beetje te veel gegeten :-) MB heeft mij enorm geholpen bij het gezond en niet te veel te eten. Alle porties worden gewogen en je weet precies wat wel en niet mag. Ik viel heel snel af, in drie maanden was ik mijn 10 extra kilo’s kwijt en heb er een methode in gevonden waar ik de rest van mijn leven mee vooruit kan. Het is lekker, helder en gezond. Het is een blijvende basis geworden van mijn manier van eten. Maar ook als er bv een vakantiekilo aan is blijven plakken, heb je handvatten om snel weer terug op gewicht te komen. Ik ben er erg tevreden mee en ben ook super begeleid  door Sabine Flake.
Groet, Esther (okt 2015)

De 4 daagse lopen met Metabolic Balance:
Introductie:

Vorig jaar heb ik (vrouw, 52 jaar) voor het eerst de 4 daagse van Nijmegen gelopen, wel met de nodige problemen zoals licht/duizelig in mijn hoofd na ongeveer 30 km wandelen. Dit deed zich ook voor tijdens de vele trainingsdagen. Dit probeerde ik met o.a. druivensuiker, sportdranken, een broodje kroket, een ijsje, chips, koeken, bananen en ja, zelfs ORS (een oplossing van zouten en suiker in water) te verhelpen.
In december 2014 ben ik begonnen met Metabolic Balance op advies van mijn vriendin welke ook heel veel baat had bij dit programma. Tevens was zij er vele kilo’s mee afgevallen.
Sinds ik het programma Metabolic Balance onder begeleiding van Sabine Flake volg, voel ik me echt goed; niet meer die extreme moeheid, geen dikke voeten en handen, geen opvliegers meer en vele kilo’s lichter. 
In het voorjaar 2015 begonnen alweer de trainingen voor de 4 daagse. Erg spannend.....is Metabolic Balance te combineren met deze trainingsdagen?  Zou ik me goed blijven voelen, kan ik het volhouden bijv. 45 km lopen op 1 dag met dit voedingsschema en welke tussendoortjes mag ik wel of niet?
In totaal heb ik dit jaar 446 km getraind met nauwgezette voedingstips van Sabine, mijn coach.
Verslag van de vierdaagse:
Beste Sabine,
Mijn 4 daagse van Nijmegen (4 dagen 40 km) is geweldig goed verlopen. Volgens mij zeker mede dankzij jouw voedingsadviezen!!!
Ik verbleef in een Sportcentrum en maakte deel uit van een groep van 60 personen.
Ontbijt:
•   Geen gebruik gemaakt van het ontbijtbuffet, bijv. brood o.i.d. maar mijn ontbijt bestond uit mijn zelf meegenomen afgewogen porties havermout met zelf meegenomen en afgemeten volle melk
•    Appel

Overdag:
In een mini koelboxje nam de verzorging het door mij zelf gemaakte en meegenomen lunchpakket mee:
•    Rogge crackers, al dan niet met roomboter en plakjes kaas,
•    Zelf meegebracht en afgewogen komkommer en tomaatjes
•    Flesjes voorraad Hoogstam appelsap-puur om aan te lengen in de pauzes
•    Appel
 
In de heuptas gedurende het lopen:
•    Geen sportdranken maar hoogstam appelsap met water aangelengd
•    Water
•    Ongebrande notenmix met Herbamare- de zoute variant
•    Ongebrande notenmix met zwavelvrije rozijnen- de zoete variant
 
Gedurende de stops geen mars/snickers, roze koeken, stroopwafels, grote  winegums, zwart wit lolly’s of bouillon genomen, welke werden verstrekt. Geen druivensuiker gebruikt.
’s Avonds gewoon diner met de pot meegegeten.
Onderweg niets van hetgeen door publiek werd aangeboden: o.a. komkommer, zoute stengels, drop, snoep etc. Wel 2 tomaatjes aangepakt en gegeten.
Resultaat, een geweldige 4 daagse! Even op het lichamelijke gericht: niet licht in mijn hoofd geweest. Heb me dus in tegenstelling tot vorig jaar echt goed gevoeld.
Langdurig intensief bewegen en tevens Metabolic Balance volgen kan echt! Het was echt een super 4 daagse. Sabine, dankjewel!!!

 

Redenen van n´dieet.

Wat was mijn beweegredenen om met n´ Homeopathie Voedingscoach  kontact op te nemen.                                                                                                                                                               

Meerderen malen heb ik last gehad van mijn darmen deze werden toen vrij snel verholpen door gebruik van medicijnen of door n´behandeling .
Begin december 2012 kreeg ik weer last van mijn darmen met als gevolg n’ diepgaand onderzoek,
het bleek toen n´ontsteking van 20 cm aan mijn dikken darm te zijn.
De specialist schreef mijn n´ medicijnen voor, maar het resultaat was helemaal geen verbetering.
Het vervolg was dat de specialist meerderen malen een ander medicijn voorschreef en alweer veel bijwerkingen en tevens geen verbeteringen .
Maar mijn klachten werden steeds erger en deze klachten waren van dien aard dat ik verschillende maanden tussen de twintig á dertig keer per dag naar het toilet moest ,hierdoor was ik 10 kg afgevallen.
Door samenspraak met mijn huisarts heb ik besloten medio okt.  2013 om kontact op te nemen met Sabine Homeopathie Voedingscoach ,zij heeft toen eerst n´ bloed onderzoek gedaan
Op dit bloedonderzoek in combinatie met mijn ziekte/klachten heeft Sabine een voedingsdieet voorgeschreven, "het zijn allemaal natuurproducten" deze heb ik naar behoren uit gevoerd.
Sabine heeft dit dieet regelmatig aan gepast.
Na verloop van tijd werden mijn klachten minder, nu  n´ jaar later zijn mijn klachten bijna verdwenen .
Ik heb nog steeds n´ dieet daar voel ik mij steeds beter door .
Mijn specialist had geen verklaring van de verbetering van mijn klachten, maar hij heeft er wel notitie van gemaakt.
Nu gaan ik er weer voor zorgen dat mijn weerstand en uithoudingsvermogen weer op n´ goed
peil komt, dit doe ik bij n´fitnesscentrum onder begeleiding van een coach.

Geschreven door n´ zeer tevreden cliént.   (november 2014)

 

Maagklachten en uitslag
Hallo Sabine
Hierbij wil ik je hartelijk bedanken voor de fijne en professionele begeleiding die ik afgelopen jaar van jou heb gehad.
Ik had erge maagpijn en een vervelende jeukende uitslag in mijn gezicht, afvallen was niet nodig.
Je raadde mij het metabolic-balance dieet aan. Op mij persoonlijk afgestemd.
De eerste maanden was het echt even wennen.
Nu een jaar later gaat het automatisch en heb ik mijn balance in het dieet gevonden.
Geen maagklachten meer en mijn huid ziet er goed uit.
Ik ben er blij mee, bedankt.
Met vriendelijke Groet ,
Gemma van den Bungelaar  (juni 2013)

 

DIABETES TYPE 2 en voeding.  Meten is weten en ik heb een mail van een van mijn cliënten ontvangen dat ik mag gebruiken om anderen te motiveren. (mei 2013)

… Mede dank zij "de nieuwe kijk op voeding" en het programma wat we via jou volgen zijn mijn "suikerwaarden" sterk verbeterd en zoals al aangegeven is de benodigde medicatie sterk naar beneden bijgesteld. Als bijlage stuur ik je mijn (excel) overzicht wat ik bij hou sinds we met het programma gestart zijn. Je mag het van mij gerust gebruiken om nieuwe Diabetici 2 cliënten te motiveren om mee te doen. …

Het verheugt me om je te kunnen zeggen dat in 5 weken tijd de medicatie van 3 pillen + 26 eenheden terug gebracht is naar 1pil + 10 eenheden insuline!!!!! ...


Gezonde voeding in het bedrijf AUTOTAALGLAS
Autotaalglas is het bekende autoruitschadeherstelbedrijf met het hoofdkantoor in  Tilburg. Een franchiseorganisatie met vestigingen in het gehele land.  De onderneming wilde de gezondheid en de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers van het hoofdkantoor verbeteren, ‘collectief fit en energiek’ is het motto. Aan de praktijk Natuurlijk Eten&Genezen de vraag, een effectief en breed opgezet voedingsprogramma te ontwikkelen. Looptijd minimaal 6, maximaal 12 maanden.
Maatwerk is essentieel!

Vitaliteit heeft meerdere dimensies – één daarvan is het onderwerp voeding, wat alles te maken heeft met eten, eetpatronen, voedsel en voedselkwaliteit. Omdat niets zo persoonlijk is als dat wat je dagelijks eet, lag het voor de hand het individueel voedingsprogramma Metabolic Balance® toe te passen. Dat hebben wij dan ook gedaan. Op basis van individuele gegevens en bloedonderzoek  heeft elke deelnemer zijn eigen plan van aanpak ontvangen. Dat is een kwestie van maatwerk en bevordert dus ook de  herkenbaarheid en identificatie.
Met een persoonlijk programma weet iedereen waar hij/zij aan toe is en wat hij/zij zou moeten doen om zichzelf gezonder en gepaster te gaan voeden en - indien gewenst - mogelijk zelfs gewicht te kunnen verliezen. Echter, alleen maar met weten kom je er niet. Uit de praktijk leert men altijd weer, dat een goede begeleiding juist bij dit soort veranderingsprocessen erg belangrijk is. Immers hebben zich slechte gewoontes over vele jaren ingeslepen. Vandaar dat wij voor en met Autotaalglas een aantal aanvullende maatregelen ontwikkeld hebben.
Goede begeleiding is essentieel voor succes!


Alles begint met een helder bewustzijn, weten waar je staat. Je ziet de noodzaak voor verandering pas als je weet en voelt dat het echt beter kan. Gestart zijn wij bij Autotaalglas in groepsverband met een algemene, maar wel praktijkgerichte informatiebijeenkomst. Naast nuttige informatie over voeding en eetgewoontes werden eenvoudige feedback instrumenten ingezet, zoals BMI bepaling, bloeddruk meting en meting van vetpercentages.
In samenwerking met een partner hebben wij direct het aanbod voor een passende bedrijfslunch uitgewerkt. Fruit, groentes en superfood in plaats van alleen maar vette hapjes. Zo was het thema voeding vanaf dag 1 zichtbaar en werd het onmiddellijk een onderwerp van discussie aan het bekende koffieapparaat.


Iedereen mocht van Autotaalglas aanvullend op zijn of haar nieuwe voedingsplan een individuele begeleiding door een coach krijgen. Zo was het mogelijk om nog beter en effectiever op de persoonlijke situatie van de medewerker in te gaan. Dat loopt uiteen van vragen over de werkwijze van het plan tot aan vragen over de bereiding van eten. Bij alles staat daarbij een ding centraal en dat is de motivatie om door te gaan en ook op lange termijn resultaat te boeken. Niet alleen door een goed gesprek te hebben maar vooral, om de intrinsieke motivatie van de deelnemers te prikkelen. Immers doet iedereen het voor zichzelf en niet voor anderen.
Informatiebijeenkomsten in groepsverband completeren het vitaliteitprogramma. Praktijkrelevante onderwerpen zoals koken met vet en olie, boodschappen doen en etikettering, of het onderwerp snoep en suiker kwamen aan bod.


 … en steeds positief .
Het is dus veel meer dan alleen maar zeggen hoe het eigenlijk zou moeten- hoewel dat alleen al behoorlijk toegevoegde waarde heeft. Succes  wordt vooral behaald door een goede en vakbekwame begeleiding en zeker niet op het laatst door het in de praktijk brengen door continue aanleiding te geven. Bij alles is een positieve benadering belangrijk. Geen wijsvinger, geen mentale beperkingen door het moeten tellen van calorieën, geen tegenaan hikken van “hongerperiodes”, maar genieten van een goede voeding die bij je past- gewoon elke dag.
Was het project bij Autotaalglas succesvol?


Financieel Directeur H. Zanders: “Het was zonder meer een groot succes. Onze verwachtingen zijn zeker uitgekomen. Sabine heeft bij ons het onderwerp voeding en eten absoluut op de kaart gezet. Onze mensen zijn zich er veel meer bewust van geworden wat ze eten. Velen hebben hun eetgewoontes hierdoor veranderd. Menigeen is zichtbaar kilo’s kwijt geraakt. Natuurlijk doet nooit iedereen mee aan zulke acties en niemand is tot iets verplicht. Harde cijfers over minder ziekteverzuim kunnen wij niet geven omdat veel factoren een rol gespeeld hebben. Maar veel mensen zitten zichtbaar beter in hun vel. Wel lijkt het ons van belang, ook toekomstig het onderwerp eten/voeding steeds weer in een totaalaanpak terug te laten komen. Je moet bijblijven met dit soort dingen en regelmatig weer opfrissen zal zeker nodig zijn. Dat is ook het mooie van het Metabolic Balance® voedingsprogramma. Iedere deelnemer heeft een individuele basis gekregen waarop je altijd weer kan terugvallen. We kunnen absoluut concluderen dat Sabine met haar aanpak sterk aan te bevelen is.”

MIJN ERVARING MET METABOLIC BALANCE

Oeps!!!!! Dacht ik toen ik het programma zag dat speciaal voor mij was gemaakt naar aanleiding van het afgenomen bloedmonster.
Moet ik het hiermee doen???
Dagelijks je eten afwegen  en alleen maar eten wat op mij van toepassing is. Alleen veel groenten eten (alleen bepaalde soorten maar). Geen lekkere belegde boterham met kaas of vleeswaren of zoet beleg maar weer terug naar de havermout of yoghurt als ontbijt. Ja volkoren crackers, dat mocht wel . En wat ook erg was: de eerste 2 weken geen vet gebruiken

» U kunt zich hier ook direct aanmelden voor een vrijblijvend en GRATIS informatiegesprek