Metabolic Brabant

In de praktijk Natuurlijk eten & genezen wordt ook gewerkt met het succesvolle programma van
Metabolic Balance en hier leest u meer over:


Metabolic Balance is een integrale aanpak ter verbetering van de stofwisseling en gewichtsregulatie.

Door een verkeerde keuze van levensmiddelen krijgt het lichaam vaak niet die voedingsstoffen binnen, die nodig zijn voor het onderhouden van en uitgebreide stofwisseling en een optimale hormoonhuishouding. Te veel koolhydraten en ongezonde vetten, te weinig secundaire plantenstoffen, vitaminen of mineralen en/of te weinig/te veel of te verschillende eiwitten tegelijk.
“Het probleem is vaak niet dat wij te veel eten, maar vooral dat wat wij eten…”
Het concept van Metabolic Balance neemt dit als uitgangspunt en geeft daarop een antwoord. In een gezonde en op het individuele lichaam afgestemde voeding kan de sleutel voor een gezond lichaam liggen.
“Geen lichaam is als een andere en dat vraagt om een individuele aanpak…”
Met Metabolic Balance volgt u geen algemeen dieet voor iedereen maar door uw persoonlijk lijst van voedingsmiddelen bereikt u een optimalisering van uw gewicht, uw stofwisseling en uw hormoonsysteem op een natuurlijke manier. Vakkundige persoonlijke begeleiding gedurende het gehele programma helpt u bij het bereiken van een optimaal resultaat.

De vier fasen bij Metabolic Balance

Voorbereidingsfase
Aan het begin staat de opname van uw gezondheidsgegevens. Dan volgt de analyse van uw bloed, waarbij 34verschillende bloedwaardes worden geanaliseerd. Op basis daarvan wordt een persoonlijk voedingsplan voor uw opgesteld. Tevens wordt uw lichaam langzaam op de komende omschakeling in uw voedingspatroon voorbereid.
Strenge fase
Tijdens deze minstens twee weken durende fase, stelt uw lichaam zich in op een nieuwe en gezonde voedingswijze. Daarbij wordt u meer bewust van de veranderingen in uw lichaam op het gebied van gezondheid en gewicht.
Minder strenge fase
In deze fase gaat u voedingsmiddelen uitproberen die in de vorige fase niet waren toegestaan. Op deze manier ervaart u zelf de voor u persoonlijk best passende voeding. U neemt de veranderingen in uw lichaam waar, voelt wat voor u goed is. 
De fase van gewichtsbehoud
Heeft u het idee dat u dat bereikt heeft wat u wilde bereiken?  Bent u bijvoorbeeld op uw ideale gewicht? Dan begint de fase van gewichtsbehoud. Deze fase eindigt in principe nooit omdat uw eetpatroon meestal sterk is veranderd en u daarmee door wilt gaan. De ervaring leert wel dat deelnemers zich zo goed voelen dat ze hun nieuwe gewoontes niet meer willen veranderen.

Metabolic Balance streeft naar een blijvende verandering met behulp van een gezonde en bij u passende voeding. Wij helpen u graag daarbij dat te bereiken.

 ... laat uw geneesmiddel uw voeding zijn
en uw voeding uw geneesmiddel ... (Hippocrates)

» U kunt zich hier ook direct aanmelden voor een vrijblijvend en GRATIS informatiegesprek