Metabolic Brabant

Deze recepten zijn zonder olie, vanaf dag 14 fase 2 mag er uiteraard olie gebruikt worden om te bakken of bji de dressing.

Oesterzwammen op ijsbergsla

Ingrediënten
1 portie groenten zoals Ijsbergsla, 1/2 tomaat, komkommer, avocado
1 EL fijngesneden uien
1 EL balsamicoazijn
1 TL groentebouillon
     kruiden, zout, zwarte peper
1  teentje knoflook
1  portie oesterzwammen

Voorbereiding
De ijsbergsla wassen en klein snijden. Tomaat en komkommer wassen en fijn hakken. Avocado doormidden snijden, verwijder de kern, haal het vruchtvlees eruit en snijd hem klein.
Dressing van azijn, groentebouillon en kruiden roeren en over de salade gieten. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Pel de knoflook en hak hem klein. Champignons kleinsnijden en fruiten met knoflook en uien. Met de groentebouilon afblussen. Oesterzwammen op de salade serveren.

 

Oesterzwammen stoofpot met bloemkool

Ingrediënten
1 portie  bloemkool
150 ml   groentebouillon
1 portie  oesterzwammen
1 TLl tijm
1 TLl korianderblaadjes

Voorbereiding
Was bloemkool, snijd deze in kleine roosjes en stoom tot de bloemkool zacht is.
Giet de groentebouillon erbij.
Verhit een koekenpan en bak de oesterzwammen.De bloemkoolsoep toevoegen.
Was de kruiden en hak ze grof en strooi ze over de stoofpot.

 

Oesterzwamsalade

Ingrediënten
1 portie groenten zoals veldsla, radicchio
1 EL fijngesneden ui
1 EL balsamicoazijn
Zout, zwarte peper
1 portie oesterzwammen

1 teentje knoflook
50 ml groentebouillon
1 eetlepel fijngesneden bieslook

Voorbereiding

Sla en radicchio wassen en klein snijden.
Met balsamico azijn, zout en peper op smaak brengen.
Oesterzwammen schoonmaken en kleinsnijden. Pel knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
De oesterzwammen in een hete pan met de ui en knoflook bakken.
Giet de groentebouillon toe en nog zachtjes 5 minuten laten koken.

Als de oesterzwammen gaar zijn het overtollige vocht voorzichtig afgieten.
Salade op een bord leggen en oesterzwammen er op leggen. Bestrooi met bieslook.

 

Paksoi met oesterzwammen

Ingrediënten
1 portie  paksoi
1 portie  oesterzwammen
1 eetlepel balsamicoazijn
1 stuk verse gember
1 teentje knoflook
Zout, peper
1-2 spray Tabasco

Voorbereiding
Stronk van de paksoi afsnijden en de bladen van elkaar loshalen.
Bladeren verwijderen en de repen in stukjes snijden. Oesterzwammen klein snijden.
Oesterzwammen wokken totdat ze geen sap meer geven. Pel de knoflook en hak de gember, toevoegen aan de oesterzwammen. Paksoi toevoegen en roerbakken tot ze gaar zijn. Met zout, peper, tabasco en balsamico azijn op smaak brengen.

 

Paddestoel en papaya soep met oesterzwammen

Ingrediënten
1 portie groenten zoals prei, champignons, 1/2 tomaat
1 portie papaja
1 eetlepel olijfolie
Zout, peper
geroosterd zwart komijnzaad
gemalen nootmuskaat
chilipoeder
1/4 l  groentebouillon
1 portie oesterzwammen
1 teentje knoflook

Voorbereiding

Was de prei en snijd ze in ringen. Champignons schoonmaken en in schijfjes snijden. Was en snijd de tomaat in blokjes. Papaya pellen en klein snipperen.

Prei samen met de champignons in 1 eetlepel groentebouillon fruiten. Tomaat en papaya tovoegen. Op smaak brengen met zout, peper, zwarte komijn, nootmuskaat en chili. Voeg de groentebouillon toe. Kook een korte tijd en dan pureren. Giet eventueel wat nog wat  water bij en dan warm houden.

Pel de knoflook en hak het fijn. Oesterzwammen met knoflook in een koekenpan bakken, voeg eventueel zout en peper toe. Bewaar 2 eetlepels van de oesterzwammen om de maaltijd mee te beginnen en de rest van de gepureerde soep doen.

 

Oesterzwammensoep met groenten

Ingrediënten
1 portie  oesterzwammen
250 ml   groentebouillon 
1 portie  groenten zoals broccoli, selderij, prei, spinazie

Voorbereiding

De broccoli in kleine roosjes snijden en wassen.
Schil de bleekselderij, prei in ringen snijden wassen en droogmaken. Was de spinazie en  dep ze droog.
Ondertussen de groentebouillon verhitten en de groenten erin garen, dan voorzichtig de groenten te koken in. Oesterzwammen de laatste 5 minuten toevoegen.

» U kunt zich hier ook direct aanmelden voor een vrijblijvend en GRATIS informatiegesprek